jak to zamontować?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

jak to zamontować?

oto co dostałem w ofercie :
    "PRZEDNIE PODUSZKI POWIETRZNE DLA KIEROWCY I PASAZERA Z MOZLIWOSCIA DEZAKTYWACJI PODUSZKI PASAZERA, BOCZNE PODUSZKI POWIETRZNE, ABS+MBA, TARCZE HAMULCOWE PRZEDNIE I TYLNE, TYLNE WENTYLOWANE, ASR, CENTRALNY ZAMEK Z SYSTEMEM SAFE, ELEKTROMECHANICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY, IMMOBILIZER, 4-RAMIENNA KIEROWNICA REGULOWANA, SYSTEM WENTYLACJI Z FILTREM PRZECIWPYLKOWYM, FOTEL KIEROWCY REGULOWANY NA WYSOKOSC, FUNKCJA AUTOMATYCZNEGO ODCIECIA DOPLYWU PALIWA W PRZYPADKU KOLIZJI, KIERUNKOWSKAZY ZINTEGROWANE Z LUSTERKAMI ZEWNETRZNYMI, REFLEKTORY CLEAR-OPTIC, KOD VIN POD WYCIERACZKA SZYBY PRZEDNIEJ, KOD VIN UMIESZCZONY LASEROWO NA WSZYSTICH SZYBACH, SYSTEM OTWIERANIA WLOTU PALIWA "PUSH - PUSH" Z CENTRALNYM ZAMKIEM, WYCIERACZKI Z REGULACJA CZSTOTLIWOSCI, 3 SWIATLO STOPU, 3-PUNKTOWE REGULOWANE NA WYSOKOSC PASY BEZPIECZENSTWA Z PRZODU Z NAPINACZAMI PIROTECZNICZNYMI, LAMPKA OSTRZEGAWCZA INFORMUJACA O NIEZAPIETYCH PASACH BEZPIECZENSTWA, ELEKTRYCZNIE REGULOWANY ZASIEG REFLEKTOROW I KONTROLA MANUALNA, SYGNAL AKUSTYCZNY WLACZONYCH SWIATEL, TRZY 3-PUNKTOWE PASY BEZPIECZENSTWA Z TYLU, 3-STOPNIOWA REGULACJA WYSOKOSCI TYLNYCH ZAGLOWKOW, 2 LUSTERKA KOSMETYCZNE, WIESZAKI Z TYLU, ZAWIESZKA NA KARTE PARKINGOWA, ZACZEPY MOCUJACE W PRZESTRZENI BAGAZOWEJ, PANELGLOWNY Z ZEGAREM CYFROWYM, PODGRZEWANA TYLNA SZYBA, OSIWETLENIE WNETRZA BAGAZNIKA, OSWIETLENIE WEWNETRZNE Z KONTAKTAMI WE WSZYSTKICH DRZWIACH, SKLADANE OPARCIE TYLNEJ KANAPY, PELNOWYMIAROWE KOLO ZAPASOWE, OPONY 195/65R 15, ELEKTRYCZNE SZYBY PRZEDNIE, ELEKTRYCZNIE REGULOWANE I PODGRZEWANE LUSTERKA ZEWNETRZNE, KOMPUTER PODROZNY, SWIATLA PRZECIWMGIELNE, PRZYCIEMNIANE SZYBY, FOTEL PASAZERA REGULOWANY NA WYSOKOSC, CZARNE LISTWY OCHRONNE, TYLNA KANAPA DZIELONA W PROPORCJACH 1/3 I 2/3, KONTROLA OTWARTYCH DRZWI, 2-TONOWY KLAKSON, PODSWIETLANY I WENTYLOWANY SCHOWEK W PANELU GLOWNYM, LUSTERKA ZEWNETRZNE I KLAMKI W KOLORZE NADWOZIA, WEWNETRZNE KLAMKI CHROMOWANE, FELGI ALUMINIOWE "AVANTGARDA" 6.0J x 15'', APLIKACJE DEKORACYJNE "GRAHAM", KLIMATYZACJA Z AUTOMATYCZNA REGULACJA "
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

jak to zamontować?

Witajcie.

Mam problem z radiem w swojej octavce (2000r). mam fabryczna antene, włozylem radio pioneer i kaszana - odbieraja tylko dwie stacje - trójka i radio maryja;pppp. poczytalem troche na tym forum i domyslam sie ze tutaj chodzi o separator antenowy, gdyż moje radio jest niefabryczne i w antenie nie jest "pobudzony" wzmacniacz i dlatego tak kiepsko działa. Czy tak?
    mam pytanko, jak to podłączyc? mam cała instalacje zrobiona z kluczem, tzn wyciagam kluczyk i radio gasnie.
    przy kablach od mojego pioneera (przy innych tez tak jest) ja wypuszczone dwa dodatkowe kable:
    jeden jest zółty z napisem battery a drugi jest niebieski z napisem system remonte control.
    Wydaje mi sie ze ten niebieski jest do sterowania antena elektryczna, i jak sądzicie pod który to podpiąć? bo mnie sie wydaje ze mozna pod ten niebieski. sprawdzałem miernikiem i obydwa te kable mają prąd więc mogłbyby chyba byc ?
    a wy jak byście to podłączyli?

dzieki za odpowiedz
    janusz
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• kros
      Ambiente
      • 2007
      • 120

Pod niebieski. Daje on prąd tylko wtedy kiedy radio pracuje więc oszczędza akumulator.

Komentarz

• janusz_007
        Rider
        • 2007
        • 473

czyli to wpiąć w ten dodatkowy kabelek z ta koncowka co jest wypuszczony i tyle?
        drugi koniec w radio i ma smigac???

Komentarz

• kros
          Ambiente
          • 2007
          • 120

Zamieszczone przez janusz_007
          czyli to wpiąć w ten dodatkowy kabelek z ta koncowka co jest wypuszczony i tyle
          Możesz trochę jaśniej

[ Dodano: Czw 19 Kwi, 07 13:12 ]
          aaa nie ma Cię już...

w każdym razie seprator montujesz na kablu antenowym i podłączasz do wtyku antenowego w radiu
          Cienki kabel elektryczny wychodzący z separatora podłączasz do niebieskiego kabla w radiu (od sterowania anteną) i wszystko działa i nie rozładowuje aku wtedy kiedy radio wyłączone.

Żółte i czerwone kable (Battery i ACC) służą do podtrzymania pamięci i zasilania
          Wiem, że w Pioneer ma je zdublowane i zakończone konektorami, ale to IMO w celu zrobienia mostka jeśli chesz sobie szybko zmienić tryb włączania "stacyjkowego" i bezpośredniego z aku bez grzebania w kostce.

Komentarz

• Adamu
            L&K
            • 2006
            • 1384

janusz_007, bieżesz separator, wpinasz do radyjka i do anteny.
            z separatora wystaje (wypuszczony jest) również mały cieniutki kabelek, który podłączasz do remote control (niebieski) w radiu.

i już. koniec.ma grać.

Komentarz

• janusz_007
              Rider
              • 2007
              • 473

no to ok tylko teraz mam pytanie jeszcze - bo ten niebieski kabel jest rozlaczany w tej kostce przy radiu. jego trzeba polaczyc i separator wpiac go w to dodatkowe wyjscie co jest z niebieskiego kabla? czy tego kabelka nie trzeba spinac? bo tak czy owak, czy sie go złączy czy nie to i tak prąd jest podawany tylko wtedy kiedy radio działa?

dzieki za rade

[ Dodano: Czw 19 Kwi, 07 15:38 ]
              http://allegro.pl/item187444050_wzma...koda_audi.html co o tym sądzicie? warto to kupic?

[ Dodano: Czw 19 Kwi, 07 15:56 ]
              a moze to lepiej kupic bo tamta jest z jakims wzmacniaczem http://www.allegro.pl/item184041046_..._antenowy.html

[ Dodano: Czw 19 Kwi, 07 16:22 ]
              jeszcze taki znalazłem:

który wybrac? pierwszy drugi czy trzeci?

[ Dodano: Czw 19 Kwi, 07 16:30 ]
              i powiedzcie mi jeszcze czy po zamontowaniu separatora trzeba go jakos izolowac czy nie? czy wystarczy tylko wpiąc i tyle.
              napiszcze ci jeszcze czy ten niebieski kabel co jest przy kostce od pioneera trzeba złączyc ze soba bo on ma koncowki i jest rozlączany

Komentarz

Pracuję...